Seminţele de in scad tensiunea arterială

Consumul zilnic de seminţe de in ar putea reduce tensiunea arterială la pacienţii cu boală arterială periferică, arată un studiu prezentat în noiembrie 2012, în cadrul Sesiunilor Ştiinţifice ale Asociaţiei Americane a Inimii (American Heart Association).

Produsele de panificaţie şi patiserie cu un conţinut ridicat de seminţe de in (30 g/zi) au fost asociate cu o scădere a tensiunii sistolice şi diastolice de 10 şi 7 mmHg, potrivit unui studiu realizat la St. Boniface Hospital, Canada (Canadian Centre for Agri-Food Research in Health and Medicine). Aceasta este cea mai mare scădere a tensiunii arteriale obţinută prin modificarea dietei, mai bună inclusiv decât dieta mediteraneană şi dieta fără sare, după cum declară Dr. Grant Pierce, conducătorul studiului.

Scăderea tensiunii la acest nivel poate reduce incidenţa infarctului şi a atacului cerebral cu până la 50%.

30 g semințe de in pe zi pentru o inimă sănătoasă

La studiu au participat 110 pacienţi cu boală arterială periferică, care au consumat câte 30 g de seminţe de in măcinate adăugate în covrigi, brioşe sau chifle ori produse placebo din grâu, cu o aromă similară.

Când cercetătorii s-au concentrat pe pacienţii cu tensiune arterială au observat că scăderea cea mai mare s-a înregistrat în ceea ce priveşte tensiunea sistolică – 15 mmHg. Scăderea ambelor tipuri de tensiune – sistolică şi diastolică – a fost mult mai mare faţă de grupul placebo.

Seminţele de in conţin acid alfa-linolenic, lignani şi fibre, toate acestea având capacitatea demonstrată de a scădea presiunea arterială. În seminţele de in, acestea au o acţiune sinergică.

Seminţele de in, sursă de grăsimi bune

Aproximativ 42% din caloriile seminţelor de in provin din grăsimi. Aceste seminţe au o compoziţie complexă de acizi graşi: 73% grăsimi polinesaturate, 18% grăsimi mononesaturate şi 9% grăsimi saturate. Cea mai mare parte a grăsimilor polinesaturate sunt reprezentate de acidul alfa-linolenic (ALA). ALA este un acid gras esenţial, adică nu poate fi sintetizat de organismul uman şi trebuie luat din alimente, şi un precursor al acidului gras esenţial cu lanţ lung omega 3 (EPA şi DHA).

Printre beneficiile acidului alfa-linolenic se remarcă:
– Reducerea valorilor trigliceridelor
– Reducerea tensiunii arteriale
– Reducerea riscului de formare a plachetelor arteriale (formarea cheagurilor)
– Reducerea răspunsului inflamator al organismului
– Posibilă protecţie contra atacului cerebral

Seminţele de in, bogate în omega 3 natural

Acizii graşi esenţiali omega 3 sunt creditaţi cu un crescut potenţial benefic în combaterea bolilor cardiovasculare datorită capacităţii lor de a scădea tensiunea arterială şi de a împiedica formarea plăcilor arteriale. Studii în desfăşurare încearcă să investigheze rolul acizilor graşi omega 3 şi în reducerea tumorilor, combaterea diabetului, tratarea şi prevenirea artritei etc.

Bine de ştiut!

Două linguriţe de ColonHelp, reprezentând doza zilnică recomandată, asigură 1.600 mg de acizi graşi omega 3, cantitate suficientă pentru a acoperi necesarul zilnic din acest acid gras. Seminţele de in din ColonHelp sunt măcinate printr-un procedeu special împreună cu uleiul de in pentru a spori protecţia cardiovasculară oferită de acizii graşi omega 3.

Alte beneficii ale seminţelor de in

Seminţele de in conţin acizi graşi omega 3, fibre solubile şi lignani (fitoestrogeni). Datorită acestor compuşi naturali, seminţele de in au numeroase efecte benefice asupra organismului, de aceea se folosesc în prevenirea sau tratamentul a numeroase afecţiuni:

1. Colesterol mărit. Mai multe studii au arătat că seminţele de in pot reduce colesterolul total şi colesterolul LDL, potrivit datelor publicate în 2009 în revistele de specialitate din SUA. În schimb, seminţele de in nu par să afecteze nivelul colesterolului HDL. Mai mult, efectul hipocolesterolemiant al seminţelor de in este mai frecvent la femei (în special la cele aflate la menopauză) şi la persoanele cu un nivel de colesterol ridicat.

2. Bufeuri. În această privinţă, studiile au rezultate contradictorii. O cercetare din 2007 arată că seminţele de in sunt utile în reducerea bufeurilor la femeile aflate la menopauză, în timp ce un studiu mai recent arată că seminţele de in nu au un efect superior unui placebo în această privinţă.

3. Constipaţie. Un studiu din 2005 a arătat că un aport zilnic de seminţe de in reglează tranzitul intestinal, având efect laxativ. Acesta este unul dintre beneficiile cele mai cunoscute ale seminţelor de in, care se utilizează în mod frecvent pentru efectul lor laxativ.

Recomandări şi precauţii

• Seminţele de in trebuie consumate cu o cantitate suficientă de lichide. În caz contrar, poate apărea constipaţia, iar în cazurile rare chiar blocajele intestinale.

• Din moment ce seminţele de in pot trece prin intestin nedigerate, este indicat să fie consumate măcinate.

• Fibrele din seminţele de in pot scădea capacitatea organismului de a absorbi medicamentele orale. De aceea, ele nu trebuie luate în acelaşi timp cu pastilele sau alte suplimente alimentare, ci la un interval de 2-3 ore.

Bine de ştiut!
Preparatele pe bază de ulei de in nu conţin lignani.

10 gânduri despre „Seminţele de in scad tensiunea arterială

 1. Andreea

  In urma cu 3 ani,am facut prma cura cu produsul ColonHelp,pentru scaderea colesterolului si a trigliceridelor iar de atunci fac doua cure anual. ColonHelp ma ajutat in aceasta problema. .Facand doua cure de ColonHelp anual i-mi mentin valorile colesterolului si a trigliceridelor in limite normale. Dupa parerea mea si dupa rezultattele obtinute ColonHelp este un produs bun , diferit total de ce este pe piata in acest moment . Sunt foarte multumita de Colon Help.

  Răspunde
 2. Carmen

  ColonHelp a fost recomandarea medicului de familie pentru scaderea colesterolului si a trigliceridelor.In urma acestei cure de 3 luni cu produsul ColonHelp ,Trigliceridele si colesterolul au scazut ajungand la valorile normale. Fac doua cure pe an cu acest produs ColonHelp si nu mai am probleme. In plus am mai si slabit 6 kg.

  Răspunde
 3. Zoltam

  Eu am reusit sa scad tensiunea arteriala in mod natural cu ColonHelp si in plus mi-a scazut si burta. Ma bucur ca nu am mai luat medicamentele clasice care am inteles ca pot da tot felul de reactii adverse la nivelul ficatului si rinichilor.

  Răspunde
 4. Casandra

  Articolele acestea sunt bine documentate si frumos prezentate.Este adevarat ca semintele de in ajuta la scaderea tensiunii arteriale. Am consumat foarte mult timp aceste seminte macinate si m-am simtit bine. Dar, odata cu descoperirea produsului ColonHelp, am facut o cura si ma simt bine.In plus am si alte avantaje. Colesterolul si glicemia au acum valori normale, tensiunea este buna,am mai si slabit. Prefer ColnHelp.Este natural si contine si seminte de in.

  Răspunde
 5. Delia

  Vreau si eu sa urmez o cura cu ColonHelp. Are deja semintele de in macinate plus restul fibrelor. Pentru mine are combinatia ideala.

  Răspunde
 6. Camelia Bianca

  Foarte interesant articolul…felicitari! Aici gasesti informatii care nu iti sunt oferite in plafar sau farmacie!!!

  Răspunde
 7. Gilda

  Semintele de in au un perete destul de tare. Doar unele produse, ca si ColonHelp-ul, le contin fin macinate tocmai ca sa elibereze acizi grasi buni. Vi-l recomand pentru ca si eu l-am folosit si beneficiile sunt foarte multe.

  Răspunde
 8. Nicoleta

  Eu consider ca inul, psyliumul si argila formeaza un super trio! 🙂 Pe mine personal m-au ajutat foarte mult fiecare dintre cele trei produse (dar separat)!…Acum ceva timp le-am regasit pe toate in ColonHelp. Ce puteam sa imi doresc mai mult de atat? 🙂 Sunt foarte multumita de produs!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s