ColonHelp şi colesterolul

Este deja binecunoscut faptul ca fibrele alimentare solubile si insolubile sunt un element foarte important pentru sanatatea intregului tract gastrointestinal. In vreme ce fibrele solubile sunt fermentate de catre flora intestinala si sunt transformate in diferite substante active importante pentru digestie, fibrele insolubile absorb apa si formeaza mucilagii ce stimuleaza peristaltismul intestinal si ajuta la eliminarea reziduurilor.

Pentru persoanele care sufera de constipatie, boala intestinala inflamatorie, colon iritabil, colita de fermentatie, boala Crohn si multe alte afectiuni gastrointestinale, suplimentarea dietei zilnice cu fibre este de mare ajutor in controlul simptomelor, dar si al evolutiei acestor afectiuni foarte deranjante. Majoritatea persoanelor nu consuma o cantitate suficienta de fibre, iar acest deficit poate duce nu doar la afectiuni cronice precum cele de mai sus, ci si la dereglari de tranzit si de digestie care creeaza o stare permanenta de
disconfort.

Fibrele alimentare sunt pe cat de usor de introdus in dieta zilnica, pe atat de folositoare pentru sanatatea sistemului nostru digestiv si a eliminarii optime a reziduurilor. In ultimii 10-15 ani, cercetarile legate de proprietatile terapeutice ale fibrelor alimentare s-au diversificat, confirmand multe dintre observatiile privind beneficiile consumului anumitor alimente bogate in fibre.

Rezultatele unui studiu publicat in 2010 in revista prestigioasei organizatii americane „The Institute of Food Technologists“ a plasat fibrele printre cele mai importante „alimente functionale”, denumire data unor alimente sau elemente din alimentatie care au un impact major asupra sanatatii.

Colesterol marit? Consuma mai multe fibre!

Initial s-a considerat ca fibrele sunt doar un element din cadrul unei diete echilibrate. Cercetarile mai recente au aratat ca consumul de fibre are efecte foarte bune si in privinta unor probleme de sanatate foarte grave, precum cele cardiovasculare, care sunt actualmente una dintre principalele cauze de mortalitate in lumea civilizata. Una dintre cauzele majore pentru declansarea si agravarea tuturor bolilor care implica inima si vasele sangvine este hipercolesterolemia – colesterolul marit. Colesterolul este un tip de grasime din sange (format din doua tipuri de lipoproteine, cu densitate crescuta si cu densitate scazuta), foarte necesar in multe procese biochimice din organism. Nivelul prea mare al colesterolului este insa un factor declansator si agravant major pentru afectiuni cardiovasculare. Lipoproteinele cu densitate scazuta reprezinta asa-numitul „colesterol rau”. Ele sunt formate in principal din grasimi plus o mica parte de proteine si reprezinta tipul de colesterol care determina ateroscleroza (obstructia arterelor). Dimpotriva, lipoproteinele cu densitate inalta („colesterolul bun”) ajuta la prevenirea infarctului miocardic si au un efect protector asupra sistemului cardiovascular. Problema este ca dieta si stilul de viata al majoritatii persoanelor fac ca nivelul „colesterolului rau” sa fie in mod frecvent sau chiar constant peste nivelurile considerate ca sanatoase.

Stiai ca hipercolesterolemia – nivelul crescut al colesterolului – este asimptomatica, dar in timp ea are in mod frecvent consecinte grave? Vestea buna este ca prin dieta putem ajuta organismul sa mentina atat colesterolul, cat si glicemia si tensiunea arteriala in limite normale.

Pare atat de simplu sa ne reorganizam putin dieta, dar beneficiile pentru sanatate sunt considerabile si merita efortul. Iar o cura cu ColonHelp va ofera din plin fibrele de care organismul dumneavoastra are nevoie.

Cum actioneaza fibrele ColonHelp impotriva colesterolului?

Ingredientele ColonHelp insumeaza cele trei beneficii active majore ale fibrelor: capacitatea de a forma mucilagii, vascozitatea si capacitatea de a fermenta. Capacitatea de a forma mucilagii si vascozitatea fibrelor din psyllium si din semintele de in ajuta la reglarea nivelului colesterolului prin legarea pe de o parte a acizilor biliari din intestin (ceea ce obliga ficatul sa consume mai mult colesterol pentru producerea unor noi acizi biliari), dar si de unele particule de grasimi. Acizii biliari sunt substante produse in ficat si trimise apoi spre intestine pentru a ajuta la digestia grasimilor din alimentatie. In mod normal, organismul foloseste colesterol pentru producerea acestor acizi biliari, care ajuta la descompunerea grasimilor. Dupa ce lichidul biliar ajuta la digestia grasimilor in intestinul subtire, aproximativ 98% din acizii biliari sunt trimisi inapoi la ficat pentru reutilizare.

Atunci cand in tractul gastrointestinal exista fibre solubile, acestea se imbiba cu fluide din intestin si formeaza mucilagii care „prind“ o parte a acestor acizi biliari si ii directioneaza spre colon, intrerupand astfel procesul de absorbtie a colesterolului. Odata cu acizii biliari eliminati sunt excretate si particule de colesterol. Aceasta situatie face ca ficatul sa trebuiasca sa produca noi acizi biliari din colesterol, ceea ce scade nivelul acestuia din organism.

Un al doilea mecanism prin care fibrele din ColonHelp ajuta la reglarea colesterolului este cel al fermentarii fibrelor solubile de catre flora colonului. In urma acestei fermentari sunt produsi asa-numitii acizi grasi cu lant scurt. Desi cercetatorii nu au descifrat inca complet mecanismul prin care acesti acizi grasi influenteaza productia, secretia si reabsorbtia colesterolului, mai multi cercetatori au ajuns la concluzia ca acest proces contribuie la scaderea colesterolului.

Stiai ca doar 25% din colesterol ajunge in organism prin aport alimentar, iar restul este produs de ficat? Fibrele ColonHelp actioneaza in doua directii: detoxifierea colonului si detoxifierea ficatului. Fibrele ajuta ficatul sa produca mai putin colesterol.

Cercetarile au aratat ca fibrele solubile fac particulele de colesterol „rau“ sa fie mai putin dense (adica se lipesc mai greu de peretii vaselor de sange). Eliminarea mai usoara a colesterolului din organism reduce presiunea asupra vaselor de sange si implicit asupra inimii. De asemenea, scaderea nivelului colesterolului scade riscul dezvoltarii aterosclerozei (rigidizarea peretilor arterelor din cauza nivelului ridicat de colesterol; aceasta afectiune reprezinta una dintre principalele cauze ale bolilor cardiovasculare cu potential letal).

Mai multa educatie despre fibre = mai putina medicatie impotriva colesterolului!

O spune chiar si programul national de educare in privinta colesterolului, „National Cholesterol Education Program”, initiat din 1985 de Institutul National al Inimii, Plamanilor si Sangelui din S.U.A. Scopul acestui program extins este de a reduce rata afectiunilor cardiovasculare datorate colesterolului marit. Acest program a creat asa-numita dieta TLC – „Therapeutic Lifestyle Changes Diet”, o schema de dieta care urmareste obisnuirea populatiei cu anumite modificari de viata „cu efect terapeutic” pentru mentinerea sanatatii inimii.

Cresterea consumului constant de fibre reprezinta una dintre principalele recomandari pentru sanatatea sistemului cardiovascular si a intregului organism.

Centrul pentru politici si promovare in domeniul nutritiei din S.U.A. (din cadrul Departamentului american pentru Agricultura) publica o data la 5 ani un ghid de dieta pentru populatie („Dietary Guidelines for Americans)”, cu recomandari referitoare la mentinerea sanatatii si prevenirea afectiunilor cronice, printre care se numara si hipercolesterolemia – colesterolul marit) prin intermediul alimentatiei. Ghidul din 2010 trage un semnal de alarma asupra pericolelor consumului prea mic de fibre alimentare, recomandand in general consumul zilnic a 25 g de fibre pentru femei, respectiv 38 gr pentru barbati. Ghidul recomanda consumul de fibre din surse naturale, deci din alimentatie, specificand ca adaosul de fibre in compozitia unor alimente procesate se pare ca nu are acelasi efect ca atunci cand fibrele sunt consumate din surse naturale.

Fibrele ColonHelp ajuta la scaderea colesterolului

Un studiu realizat de cercetatori de la mai multe centre medicale din S.U.A. (Hunninghake, Miller et al., 1993) a analizat potentialul fibrelor alimentare de a fi folosite ca tratament pe termen lung al colesterolului marit. 59 de pacienti cu hipercolesterolemie moderata (asa cum au foarte multe persoane care isi neglijeaza dieta) au consumat 20 g de fibre pe zi (deci o cantitate mai mica decat recomandarile generale pentru adulti, care se situeaza intre 25-35 g pe zi), timp de cel putin 36 de saptamani. Persoanele care au consumat fibre au fost monitorizate in timpul tratamentului de catre specialisti de la Programul National de Educatie in privinta Colesterolului (National Cholesterol Education Program). Dupa doar trei saptamani de tratament s-a constatat „scaderea semnificativa” a colesterolului total si a lipoproteinelor cu densitate scazuta („colesterolul rau”).

O cura de 3 luni cu produsul ColonHelp ajuta la scaderea nivelului de colesterol cu 7%-10%!

„Daca inainte de inceperea curei de ColonHelp aveam colesterolul 240, la terminarea acesteia colesterolul a ajuns la 140. De asemenea, nu mai am reflux gastric, balonari si flatulente (mi-a fost pus diagnosticul de colon iritabil inainte de folosirea ColonHelp). Totodata, nu am mai avut nici stari de oboseala”, povesteste Traian Todosi despre cura de ColonHelp. Citeste toata marturia!

Fibrele scad colesterolul si riscul de boli cardiovasculare

O meta-analiza (analizarea mai multor studii) asupra a 67 de studii clinice referitoare la efectele de reducere a colesterolului ale fibrelor a concluzionat in 1999 ca fibrele solubile ajuta intr-o anunita masura la scaderea colesterolului. Tot in 1999 a fost publicat un articol asupra rezultatelor studiului CARDIA (Riscul de Dezvoltare de Afectiuni Coronariene la Adulti Tineri). Peste 2.900 de barbati tineri sanatosi (18-30 ani) au fost monitorizati timp de 10 ani (1985-1995) pentru identificarea relatiei dintre consumul de fibre si diferiti factori de risc cardiovascular, printre care si colesterolul marit. Pe parcursul celor 10 ani de monitorizare s-a constatat asocierea clara a consumului de fibre cu scaderea nu doar a colesterolului, dar si a celorlalti principali factori de risc pentru afectiunile cardiovasculare. In 2010 au fost publicate rezultatele unei cercetari din Japonia, tara in care dieta traditionala include mai multe fibre decat in cazul populatiei occidentale. Studiul s-a numit „Fibrele dietetice se asociaza cu un risc scazut de mortalitate din cauza afecitunilor cardiovasculare la barbatii si femeile din Japonia.” Si acesti cercetatori au ajuns la aceeasi concluzie: cresterea consumului de fibre se asociaza cu o scadere a nivelului colesterolului seric total si a trigliceridelor, si in consecinta si cu o scadere a tuturor complicatiilor cronice si potential letale care pot decurge din acestea.

Cercetarile au aratat ca o crestere chiar si cu numai 5-10% a cantitatii de fibre consumate zilnic poate avea ca efect o scadere cu pana la 5% a nivelului colesterolului.

Este un efect foarte important, avand in vedere ca daca urmati o cura cu ColonHelp si in plus respectati recomandarile de dieta asociate acesteia, consumul dumneavoastra de fibre va creste automat. Acest lucru va avea un impact pozitiv asupra colesterolului, glicemiei si tensiunii dumneavoastra arteriale.

Cantea Petria a luat ColonHelp si a reusit sa scada nivelul de colesterol si trigliceride: „Dupa doua luni in care am consumat ColonHelp, va multumesc dumneavoastra si Bunului Dumnezeu ca am scapat de acele contractii care-mi produceau tot timpul balonari si scaune diareice. De asemenea am constatat in urma unui set de analize scaderea colesterolului de la 290 la 200, iar al trigliceridelor de la 180 la 130 datorita ColonHelp.Am constatat si o diminuare a durerilor din piept provovate de angina pectorala. Constat de asemenea dupa mult timp ca am reusit si o scadere in greutate de la 103 la 98 kg, lucru pe care nu l-am mai reusit de mult timp.” Citeste toata marturia!

Reclame

13 gânduri despre „ColonHelp şi colesterolul

 1. Dumitra

  Problemele mele de sanatate in perioada varstei a 3 a, m-au determinat sa consider aceasta perioada abia inceputa ca fiind foarte grea. Obezitatea de gradul 2, H.T.A.,colesterol marit,trigliceride Problemele mele de sanatate in perioada varstei a 3 a, m-au determinat sa consider aceasta perioada abia inceputa ca fiind foarte grea. Obezitatea de gradul 2, H.T.A.,colesterol marit, trigliceride marite, toate aceste afectiuni, i-mi faceau viata grea. La recomandarea unei farmaciste, am urmat o cura timp de 3 luni, de super detoxifiere,cu produsele ColnHelp si LiverHelp. Am terminat aceasta cura si acum parca nu sunt eu.Am slabit 4 kg, colesterolul a scazut sub limita de risc de infarct, trigliceridele au scazut si ele acum ma simt foarte bine. Aceasta cura pentru mine a insemnat o revenire la viata normala .Multumsc producatorilor acestor produse.

  Răspunde
 2. Mihaela

  Articolele acestui site sunt interesante si educative.Produsul ColonHelp este super. Pe mine m-a ajutat la slabit fara prea mari restrictii alimentare, ColonHelp mi-a vindecat migrenele si mi-a reglat tranzitul . Sunt foarte multumita de produsul ColonHelp.

  Răspunde
 3. Amalia

  Caut de multa vreme un tratament naturist impotriva colesterolului care sa nu-mi afecteze ficatul si cred ca l-am gasit. Am vazut tot felul de pastile care nu m-au convins asta imi place pentru ca este plbere si pot sa vad si eu ce contine.

  Răspunde
  1. admincolesterol Autor post

   Pentru un tratament eficient asupra scaderii nivelului de colesterol si protectia ficatului in acelasi timp puteti incerca pachetul ColonHelp+LiverHelp. ColonHelp este un curățitor intestinal din fibre vegetale solubile și insolubile, cu conținut ridicat de Omega 3 natural. ColonHelp conține 7 ingrediente atent alese (in, psyllium, coriandru, oregano, chimen, pătrunjel, argilă), care acționează sinergic pentru detoxifierea întregului organism. Fibrele din produs, în combinație cu lichidele, își măresc volumul de câteva ori curățind întreg tubul digestiv și, în mod special, colonul de toxinele și reziduurile acumulate.
   LiverHelp este un supliment alimentar sub forma de ceai, obtinut din amestec de plante medicinale specifice. Cum ficatul, numit si “laboratorul central” al organismului, are nevoie de tot ce este mai bun pentru a functiona, LiverHelp este un produs 100% natural, fara conservanti, coloranti sau alti aditivi chimici, continand doar plante alese din zone nepoluate: fructe de armurariu, papadie, flori de trifoi rosu, radacina de ghintura albastra, radacina de lemn-dulce.

   Răspunde
 4. Andra

  Gasesc interesante articolele acestea.Alimentatia mea se bazeaza pe lactate si carne. Legume si fructe mai putin. Colesterolul meu este 240 si nu e bine. Trebuie sa consum fibre si deaceea voi administra ColonHelp 3 luni. In acest fel colesterolul va scadea la valoarea normala.

  Răspunde
  1. admincolesterol Autor post

   Daca dieta este bazata preponderent pe produse de origine vegetala nu ar trebui sa exista valori marite ale nivelului de colesterol decat in cazuri izolate cum sunt problemele hepatice de metabolizare ale colesterolului, administrarea unor medicamente sau hipercolesterolemiile familiale.

   Răspunde
 5. Clara

  I-mi plac articolele dv. Sunt educative .Problema colesterolului marit, o am de foarte multa vreme. Am facut anual tratament cu nenumarate medicamente.Colesterolul creste la ceva timp dupa tratament. Acum am inceput o cura cu produsul ColonHelp .Astept rezultate.

  Răspunde
  1. Constanta

   ColonHelp inseamna si mai multa sanatate. Colesterol si trigliceride in limite normale, ajutor in cura de slabire si tranzit reglat. ColonHelp chiar este un produs benefic pentru sanatatea noastra.

   Răspunde
 6. Ramona

  Colesterolul marit apare la orice varsta. La varsta a doua apare mai frecvent . Am vazut asta si la mine.Valoarea crescuta a colesterolului meu indica risc de boli cardiace. Am facut o cura cu produsul ColonHelp timp de 3 luni. Acum valoarea colesterolului meu este in parametrii normali si am scapat de risc. Sunt foarte multumita de acest produs.

  Răspunde
  1. admincolesterol Autor post

   Conform statisticilor, aproape jumatate dintre romani se confrunta cu nivelul crescut al colesterolului, cauzele hipercolesterolemiei fiind variate, incluzand istoricul familial si alimentatia. Principalele cauze ale cresterii nivelului de colesterol sunt: alimentatia, stresul, greutatea, lipsa efortului fizic, varsta, sexul, starea generala de sanatate si implicit administrarea anumitor medicatii, istoricul familial de hipercolesterolemie si fumatul.

   Răspunde
 7. Crina

  Faptul ca, valoarea colesterolului meu a fost mare(260)si am avut risc de boli cardiovasculare dupa spusele medicului de familie,, ma determinat sa-mi iau masuri. Astfel ca: am redus fumatu,numai consum dulciuri, grasimi, bauturi racoritoare si administrez ColonHelp. Doua masuri pe zi,de ColonHelp m-au ajutat sa-mi aduc colesterolul la valoare normala 200 si sa mai si slabesc putin. Sunt foarte multumita .

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s